Kjo është historia e vërtetë e Heroit Kombëtar të Shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Scanderbeg, nga lindja e tij deri në vdekje. 1405-1468. Bazuar kryesisht në shkrimtarin murg Marin Barleti, filmi fillon me mënyrën se si djali Scanderbeg u mor peng nga turqit osmanë dhe u stërvit prej tyre derisa u bë një nga luftëtarët më të shquar të Perandorisë Osmane, dhe më pas u kthye në shtëpi në vendin e tij për të organizuar shqiptarët e shtypur në një rezistencë të ashpër dhe heroike për mbi 30 vjet. Pasi u kthye nga Islami në Krishterim (feja e paraardhësve) ai arriti të mbante perandorinë më të madhe në tokë në atë kohë nga pushtimi i Shqipërisë. Historia e tij është një frymëzim për gjeneratat e shqiptarëve, kudo që ata jetuan.