Oliver Stone kërkon historinë e vërtetë dhe të mrekullueshme të Aleksandër Manjo (Colin Farrell), që në shekullin e IV P. Krishtit pushtoi Greqinë, Persinë, Afganistanin dhe Indinë: 90% të botës që njihej atëherë. I detyruar të përballej me ushtritë më të fuqishme dhe më të mëdha të mbretërive të ndryshme, ai nuk humbi asnjë betejë. Aleksandri ishte dhe një bir i dashur për babain e tij (Val Kilmer), sado i rritur me një dashuri ambicioze dhe të egër të nënës së tij (Angelina Jolie), ai kishte nevojë për mbështetjen e të atit. Ëndrra e tij ishte modeli i botës që ne jetojmë sot.