Krijimi i kukullave i gdhendësit të vjetër Geppetto, Pinocchio, vjen me magji në jetë me ëndrrat për t'u bërë një djalë i vërtetë. I humbur lehtë, Pinocchio rrëzohet nga një fatkeqësi në tjetrën ndërsa mashtrohet, rrëmbehet dhe ndiqet nga banditë.