Aventurat e Sir James Brooke, i cili sfidoi Perandorinë Britanike për të sunduar një mbretëri xhungle në Borneo të viteve 1840, nisi një kryqëzatë gjatë gjithë jetës për t'i dhënë fund piraterisë, skllavërisë dhe gjuetisë së kokës dhe frymëzoi Lordin Jim dhe njeriun që do të mbretërohej.